На фото: Денис Шмигаль. Джерело: сайт Кабінету міністрів України

В одній з областей може з'явитись новий енергооб'єкт: уряд шукає кошти

Уряд планує збільшити генерацію електроенергії на 50 мегават у Чернігівській області шляхом побудови нового енергооб'єкта. Наразі урядовці шукають гроші та домовляються з партнерами.

Про це у п'ятницю, 9 серпня, під час виїзного засідання в Чернігові повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні обговорюємо питання підвищення обсягів генерації електроенергії на Чернігівщині. Маємо проект, який дозволить збільшити таку генерацію на додаткові 50 МВт, що для області є суттєвим ресурсом. Ведемо перемовини з партнерами для забезпечення необхідного фінансування", — зазначив посадовець.

Він додав, що водночас в Україні продовжується проведення децентралізації енергосистеми. Наразі в країні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й податку на додану вартість (ПДВ).

"Це спрощення процедури, аби необхідне обладнання для нашої енергетики максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну", — додав міністр.

Зведення невеликих електростанцій передбачене стратегією розподіленої генерації України, яку почали реалізовувати через знищення російськими окупантами великих теплоелектростанцій.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль повідомляв, що уряд виділив кошти комплексну відбудову чотирьох населених пунктів, які на початку повномасштабного вторгнення Росії, були під окупацією. Йдеться про 2,7 мільярда гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.08.2024 03:17