Фото: Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора повідомили про загиблу та десятки поранених внаслідок ранкової атаки РФ (фото)

У вівторок, 2 січня, російські терористи здійснили масовану атаку на Україну. Внаслідок ворожих ударів по столиці загинула літня жінка, 27 людей постраждало.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, збройні сили РФ, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, упродовж декількох годин завдавали ударів із застосуванням ракет та БпЛА по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури міста Києва.

"За попередніми даними, внаслідок повітряної атаки загинула літня жінка, 27 людей постраждало. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється", — йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що уламки засобів ураження виявлені у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Соломʼянському, Святошинському та Шевченківському районах столиці.

Руйнування столиці внаслідок атаки РФ

В результаті атаки пошкоджено житлові багатоповерхівки, складські приміщення, супермаркет, територію ринку, будівлі СТО, приватні домогосподарства та транспортні засоби. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.

"На місцях подій працюють аварійно-рятувальні служби. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ", — написали в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, у тому числі поєднаних з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на Київ зафіксовано пошкодження та руйнування у дев'яти районах. В одному з будинків у Соломʼянському районі внаслідок атаки сталося загоряння. Відомо, що постраждали 27 осіб, є загибла.

Також у Харкові в результаті ракетних ударів по центру міста загинула 91-річна жінка. Відомо про 44 постраждалих. Серед них — п'ятеро дітей: три хлопчики дев'яти років; дівчатка шести й 13 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 11:29