Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Скадовську окупанти почали "націоналізацію" житла українців, які не мають російських паспортів

В окупованому Скадовську, що у Херсонській області, росіяни почали відбирати житло в українців, які не мають російського паспорта. Щоб зберегти власну оселю, українцям необхідно отримати російський паспорт та зареєструвати його у відповідному відомстві, яке розташоване у Генічеську.

Про це заявив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв.

Він зазначив, що, якщо власники житла не з'являться протягом 30 днів з російським паспортом та відповідними документами — вони втратять своє майно. Це ставить у складну ситуацію громадян України, які виїхали з окупованої території та не хочуть отримувати російське громадянство.

"Причому написано, що власник має зʼявитися впродовж 30 днів, мати при собі російський паспорт, правовстановлювальні документи для того, щоб зареєструвати це майно. Тому зрозуміло, що для тих українців, які виїхали на початку вторгнення чи після і не отримували російський паспорт, умови виконати неможливо", — наголосив він.

За словами мера окупованого міста, велика кількість громадян вже втратили контроль над своїм майном, адже росіяни заселили в їх помешкання інших людей.

"У мене там квартира. У ній живе з першого тижня хтось. Зараз ця квартира зʼявилась у тих списках на націоналізацію. Вони заселили туди людей з першого дня. Ну, у когось з першого, у когось пізніше, але більшість людей втратили контроль над своїм майном. А тепер ще й вони за російськими законами кажуть, що вони націоналізують майно", — зазначив Яковлєв.

Нагадаємо, 11 червня журналіст і блогер Денис Казанський повідомляв, що окупанти на тимчасово захоплених територіях відбирає квартири у своїх же військових, які воювали проти України. Зокрема, мешканка Донеччини заявила, що її син і чоловік, які воювали за так звану "ДНР", загинули, а зараз вона вимушена відселятися з тимчасово окупованого міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2024 04:28