Фото:Edgar Winkler / Pixabay

В ООН відреагували на атаку дронами Москви: подробиці

В Організації Об'єднаних Націй засуджують будь-які атаки на цивільні об'єкти. Проте, некоректно порівнювати атаку дронів на Москву 30 травня з постійними обстрілами України армією РФ.

Таку заяву під час брифінгу зробив речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Він наголосив, що ООН засуджує будь-які атаки на цивільні об'єкти.

"Але жодним чином не можна порівнювати напад дронів на Москву з тими обстрілами України, що відбуваються постійно", — сказав Дюжаррік.

Що відомо про атаку дронів

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат теж прокоментував атаку дронів. Він вважає, що ця атака стала наслідком внутрішніх проблем у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 14:59