Фото: Крістоф Шалай-Бобровницький / соцмережі

В Угорщині несподівано похвалили українську армію у війні з РФ

Глава угорського міністерства оборони Крістоф Шалай-Бобровницький заявив, що з великою повагою ставиться до "героїчної та хороброї боротьби українців". При цьому він звинуватив колективний Захід в "активізації" війни.

Відповідну тезу він висловив на фестивалі в місті Естергом у північній Угорщині, пише Telex.

Під час виступу політика, де переважно обговорювався стан угорської армії й майбутнього війни, Шалай-Бобровницький зробив кілька тез і про війну в Україні.

"Як солдат, я з надзвичайною повагою ставлюсь до героїчної й хороброї боротьби українців, але зусилля щодо мирних переговорів показують, що війна все ближча до кінця", — наголосив він.

Міністр оборони не конкретизував, про які "зусилля" говорив і чому він переконаний, що повномасштабна війна в Україні "наближається до кінця".

Шалай-Бобровницький також звинуватив Захід у "активізації" війни в  Україні замість її "стримування", що допомогло Москві розбудувати військову промисловість, що здатна забезпечити необхідний рівень снарядів, живої сили й танків.

Натомість Київ, як зазначив Шалай-Бобровницький, вичерпує свої ресурси й потребує фінансової підтримки країн Заходу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто був обурений рішенням України щодо припинення транзиту нафти російської компанії "Лукойл" та заявив, що це загрожує безпеці енергопостачання його країни та Словаччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 02.08.2024 22:07