Фото: nrcu.gov.ua

В Україні анонсували подорожчання інтернету: з чим це пов'язано

В Україні з 1 жовтня планують виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування. Це спричинить його суттєве здорожчання.

Про це у Telegram-каналі повідомила народний депутат від "Європейської Солідарності" Ніна Южаніна.

Нардепка звернулася до Міністерства фінансів і Державної податкової служби, в якому закликала утриматися від ухвалення рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку до правового врегулювання цього питання.

Южаніна заявила, що податківці визнають, що норми ПКУ на сьогодні не визначають видів діяльності, що виокремлюють певну групу платників у сфері електронних комунікацій, які мають право на застосування спрощеної системи оподаткування.

Нардепка також отримала офіційну відповідь від податківців щодо можливої заборони інтернет-провайдерам бути платниками єдиного податку.

"Вказане питання узгоджене з Міністерством фінансів України, яке забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики та координує діяльність ДГІС", — йдеться у роз'ясненні податкової служби.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні оновлений законопроект про підвищення податків. Це вже друге голосування парламентарів цього місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 22.09.2024 07:45