Фото: Facebook-сторінка Олександра Павлюка

В Україні готують нові бригади для захисту Києва, — командувач Сухопутних військ

У Сухопутних військах готуються до нового наступу росіян. Частина новостворених бригад буде розгорнута для захисту Києва.

Таку заяву зробив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк, пише The Economist.

Видання наголошує, що однією з найнагальніших завдань, які стоять перед генералом, є створення десяти нових бригад для підготовки до російського наступу. Хоча жива сила викликає занепокоєння від грудня, коли мобілізація значною мірою зупинилася, генерал Павлюк наполягає на тому, що основним слабким місцем є саме техніка, а не люди. Україна, за даними The Economist, відчайдушно потребує артилерії та бронетехніки, які, як вона сподівається, надасть Захід.

Частину цих нових сил буде залучено для захисту української столиці. За словами Павлюка, через два з половиною роки після того, як армія РФ опинилася в безвиході, вона не відмовилася від своїх амбіцій щодо остаточного взяття міста. 

"Захист Києва залишається одним із наших головних завдань, хоч би як важко на сході. Це серце України й ми знаємо, яку ключову роль відіграє оборона столиці у майбутньому", — йдеться у заяві командувача.

Водночас генерал Павлюк, який був відправлений до столиці у 2022 році, щоб допомогти зупинити спробу бліцкригу, каже, що російська загроза фундаментально відрізняється від тієї, яка була на початку війни. За його словами, російська армія більше не може здійснювати масштабні рейди на кількох фронтах. Ворог, як зазначає Павлюк, використовує ракети, які щойно зійшли із заводської лінії, лише за кілька тижнів після виробництва, а не зі своїх колись величезних запасів. Збройні сили України також набагато більші, ніж були.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від США, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що ЗСУ перехоплять ініціативу на фронті після надходження в Україну нових партій озброєння. Це в першу чергу стосується ухваленого США військового пакету допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 15:46
Фото: Facebook-сторінка Олександра Павлюка