Фото: Генштаб ЗСУ

Масштабний наступ росіян у червні: аналітики ISW спрогнозували розвиток подій на фронті

Україна, ймовірно, буде у значно покращеному оперативному становищі до червня 2024 року, попри затримки з прибуттям американської допомоги. При цьому російське військове командування, ймовірно, розгляне суттєві зміни у великомасштабній наступальній операції, яку воно, як очікується, почне у червні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Українські сили, швидше за все, скористаються достатньою допомогою США у сфері безпеки, щоб стримати російські наступальні операції у червні 2024 року, який начальник Головного управління військової розвідки України (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов нещодавно назвав ймовірним місяцем, коли російські війська розпочнуть очікуване великомасштабний літній наступ. Російські військові, ймовірно, дійшли висновку, що українські сили не зможуть захиститись від поточних і майбутніх наступальних операцій Росії через затримки або повне припинення військової допомоги США. Це припущення, мабуть, було невіддільною частиною оперативного планування Росії цього літа.

Російські війська створюють резерви оперативного та стратегічного рівня для підтримки своїх очікуваних літніх наступальних зусиль, але, ймовірно, роблять це, ґрунтуючись на припущенні, що навіть погано навчені та погано оснащені російські війська зможуть наступати проти українських сил, які не мають необхідних коштів на артилерійські та зенітні боєприпаси. Україна також вирішує свої власні кадрові проблеми та, ймовірно, продовжить проводити ротацію для відпочинку та поповнення підрозділів, що деградували, хоча для того, щоб ці зусилля дали великомасштабний ефект, потрібен час.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, недостатня кількість артилерії та засобів протиповітряної оборони в Збройних сил України може дозволити загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення Часового Яру.

Раніше Назар Волошин повідомляв, що війська країни-агресорки намагаються прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Наразі намагання ворога не мають успіху.

За даними Politico, захоплення Росією контрольованого Україною міста Часів Яр, який наразі є метою тривалого військового наступу, поставить під загрозу безпеку міст, що утримуються Києвом на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 11:32