Фото: poltava365.com

Зарплату прокурорам можуть збільшити на 37%: комітет Ради зробив крок до ухвалення бюджету

У понеділок, 28 жовтня, комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив поправку до законопроекту "Про державний бюджет України на 2025 рік", яка передбачала скасування збільшення заробітної плати прокурорів. Таким чином, наступного року їхні виплати можуть зрости на 37%.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Бюджетний комітет все ж таки відхилив поправку, яка прибирає збільшення прокурорам зарплат на майже три мільярди гривень. Це підвищення на 37%", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, по факту комітет ВР "погодив збільшити в бюджеті прокурорам зарплати у 2025 році". Таке рішення підтримали 14 членів комітету, четверо — утрималися, ще один — проголосував проти.

Народна депутатка України Ніна Южаніна заявила, що у 2025 році 13,3 мільярда гривень буде витрачено на зарплати прокурорів. За її словами, їх збільшать на 25% порівняно з поточним роком (додатково на 2,7 мільярда гривень).

"Пропозиції щодо скорочення таких видатків не були підтримані на засіданні бюджетного комітету, який зараз розглядає проект бюджету на 2025 рік", — написала вона на своїй сторінці у Telegram.

Нагадаємо, 13 вересня 2024 року уряд затвердив проект держбюджету на 2025 рік, пріоритетами якого будуть безпека та оборона країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.10.2024 19:52