Фото: УНІАН

В Україні можуть змінити правила вручення повісток

В Україні можуть змінитися правила видачі повісток. Відповідний проект закону вже зареєстровано у Верховній Раді.

Документ опубліковано на сайті ВР.

"Метою законопроекту є підвищення мотивації до захисту Вітчизни та оптимізація мобілізаційної діяльності для досягнення комплексного позитивного результату у справі зміцнення обороноздатності держави", — йдеться у документі.

Документом пропонується внести зміни до статті 38 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу". Відтак, згідно з ініціативою, комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов'язаним чоловікам на законодавчому рівніТакож ініціатори законопроекту хочуть дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про військовозобов'язаних чоловіків, а також сприяти їхньому прибуттю на виклик у ТЦК та СП.

Водночас пропонується покращити процес мобілізації, щоб співробітники ТЦК концентрувалися на роботі з мотивованими патріотами, які хочуть йти захищати Україну зі зброєю в руках. А невмотивовані громадяни, які не мають бажання ставати військовими, мають бути максимально залучені до роботи на підтримку та розвиток економіки. У пояснювальній записці йдеться про те, що захист України можуть забезпечити лише мотивовані громадяни, готові та фізично, і морально воювати проти російських окупантів.

"Намагання примусом і погрозами мобілізувати громадян на військову службу негативно позначається на економіці, призводить до непотрібної соціальної напруги, а також створює приємне для ворогів враження, ніби в Україні не вистачає сміливих патріотів, які готові захищати Вітчизну зі зброєю в руках", — йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, В Україні продовжується загальна мобілізація громадян через повномасштабне вторгнення військ Російської Федерації. В останні місяці все більше повісток у військкомати чоловікам вручають просто на вулиці. У обласних Центрах комплектації пояснили, що у більшості випадків повістки на вулиці вручають для уточнення даних та проходження медкомісії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 13:48