Фото: Pixabay

В Україні почала дорожчати популярна ягода

Цього тижня в Україні істотно подорожчала малина. Головна причина — скороченням пропозиції ягід на ринку.

Про це повідомляє EastFruit.

"Позитивна цінова динаміка в даному сегменті пов’язана, перш за все, із загальним скороченням пропозиції ягід на ринку. При цьому, зважаючи на сезонний фактор, основну пропозицію станом на початок жовтня становить саме малина ремонтантних сортів. За словами самих виробників, ремонтантну малину вони планують збирати, хоч і в невеликих обсягах, ще кілька тижнів, поки дозволятимуть температурні умови", — йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, наразі на оптових ринках ягода коштує 250-350 грн/кг. Остаточна вартість малини залежить від сорту, якості та обсягу партії пропонованих ягід.

Наголошується, що в середньому малина зараз коштує на 67% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. До того ж, оптові ціни на ці ягоди в Україні вже є найвищими, як мінімум, за останні 7 років.

"Порівняно з минулим роком оптові ціни на малину в Україні сьогодні вже на 310% вищі. На початку жовтня 2023 року середні ціни на малину на цей час часу становили 65 грн/кг, коли у 2022 році, вони були на порядок вищими, а саме 140 грн/кг", — зауважили фахівці.

Нагадаємо, цього тижня в Україні суттєво зросла вартість яблук. Наразі ціни на цей фрукт досягли максимуму за останні сім років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.10.2024 21:59