Фото: Pixabay

В Україні почали збільшуватися ціни на цибулю: названо причину

Цього тижня в Україні почала дорожчати цибуля. Основна причина — несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє EastFruit.

Як зауважили фахівців, на поточному тижні українські виробники продають ріпчасту цибулю за ціною 10-15 грн/кг, що в середньому на 16% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Причиною такої цінової тенденції фахівці вважають підвищення попиту на дану продукцію з боку оптових компаній. При цьому через дощову погоду пропозиція цибулі в південному регіоні дещо скоротилася, що також надало підтримку цінам", — наголосили в EastFruit.

До того ж, на думку аналітиків, через негоду фермери призупинили збирання цибулі, а це може позначитися на якості продукції, яка залишилася в полі. Натомість зазначається, що більшу частину овочу хорошої якості фермери залишають на зберігання, продаючи невеликі партії.

"Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, середня ціна на цибулю в Україні сьогодні фактично відповідає рівню минулого року", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні найближчим часом очікується подорожчання хліба. Причина — зростання цін на сировину та електроенергію. 

Додамо, раніше аналітики проекту EastFruit напередодні заявили, що в Україні різко зросла вартість моркви. При цьому ціни на овоч із борщового набору уже вдвічі перевищили торішні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.09.2024 23:58