Фото: Freepik

В Україні різко збільшилася кількість ДТП: у чому причина

В Україні значно збільшилася кількість дорожньо-траспортних пригод під час відключень електроенергії.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, передає ТСН.

За словами правоохоронців, ДТП почали траплятися частіше через вимкнені світлофори. Зокрема, цьогоріч правоохоронці зафіксували майже дев'ять тисяч аварій на дорозі. Понад тисяча випадків закінчилася трагічно. 

"Найураженішими учасниками дорожнього руху, в даному випадку, є звісно пішоходи. Адже в умовах недостатньої видимості, а особливо, коли пішоходи обирають темний одяг — такий пішохід є майже непомітним", — каже перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України.

За даними журналістів, дану проблему у різних містах взялася вирішувати місцева влада. Так, у Луцьку на світлофори встановлюють сонячні панелі і вони зможуть працювати під час відключень електроенергії. 

Водночас у Києві ініціативу із сонячними панелями відкидають, адже, на думку місцевої влади, взимку ефективність панелі складає лише 15%. Натомість у столиці встановлюють шафи резервного живлення на світлофорах. Таких по місту встановили майже три сотні. Їхня головна перевага — можливість самозаряджатися тоді, коли електрика є.

У Центрі організації дорожнього руху Києва розповіли, що нараз на їхньому балансі залишилося всього 80 таких шаф. Їх планують встановити на світлофори до кінця року. 

А на тих вулицях, де світлофори не обладнають шафами резервного живлення, під час відключень світла будуть працювати регулювальники.

"По всій країні було визначено ряд ключових перехресть — це понад 300. Наприклад, у місті Києві — це 55 перехресть, які були визначені, як критичні", — кажуть у патрульній поліції. 

Нагадаємо, за п'ять місяців 2024 року було зафіксовано близько 1,2 тисячі аварій за участі мотоцикла чи мопеда. При цьому у цих аваріях загинуло 110 осіб та ще 1 401 людина отримала травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.07.2024 11:37