Фото: Telegram Дениса Шмигаля

В Україні розширили дію програми пільгового кредитування для бізнесу

В Україні розширили державну програму "Доступні кредити 5-7-9%". Головна мета — сприяти децентралізації енергогенерації.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, тепер доступні кредити можна буде отримати на будівництво та облаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок.

"Сьогодні уряд приймає постанову, якою розширюємо сферу дії кредитної програми "5-7-9", — заявив він.

Шмигаль наголосив, що наразі пріоритет уряду — відновлення енергетики та розбудова децентралізованої генерації. Для цього радикально скоротили терміни погоджень на приєднання до електромереж та газорозподільчих систем, мінімізували кількість необхідних документів, скасували процедуру відведення землі та оцінку впливу на довкілля.

"Менше бюрократії, щоб прискорити рішення", — наголосив прем'єр.

Варто зазначити, що на засіданні уряду 13 червня Денис Шмигаль заявив, що в Україні кредити на купівлю енергообладнання стануть доступнішими. Таким чином банки сприятимуть відновленню енергетичної інфраструктури. Прем'єр підкреслив, що ці зміни дадуть можливість людям та бізнесу встановити сонячні панелі, накопичувачі електроенергії та когенераційні установки.

Нагадаємо, 11 червня на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні, президент України Володимир Зеленський заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.06.2024 18:59