Фото: Pixabay

В Україні стрімко зростають ціни на огірки: у чому причина

Цього тижня тепличні комбінати України знову підвищили відпускні ціни на огірки. Це відбулося через те, що пропозиція з місцевих господарств залишається обмеженою.

Про це повідомляє проект EastFruit.

"Українські виробники відзначають високий попит на тепличні овочі в розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається вельми обмеженою", — наголосили фахівці.

До того ж ключові гравці ринку зазначають, що різкі температурні перепади, які були у липні, спровокували поширення хвороб огірків. Ситуація погіршується через спеку та посуху.

За даними аналітиків, лише за поточний тиждень ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, і сьогодні продукція пропонується до продажу по 40-60 грн/кг.

Експерти проекту зауважують, що високий попит на огірок на тлі вельми обмеженої пропозиції призвів до того, що на сьогодні тепличний огірок в Україні надходить у продаж в середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

Нагадаємо, споживча інфляція в Україні у липні прискорилася до 5,4% з 4,8% у липні. У місячному вимірі ціни не змінилися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.08.2024 21:12