Фото: прес-служба ДБР

В Україні судитимуть поліцейського-зрадника, який полює на патріотів на Запоріжжі

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство стосовно колишнього правоохоронця з Бердянського району Запорізької області. Він після початку російського вторгнення в Україну почав працювати на загарбників, зокрема добровільно вступив у так звану "народну міліцію" міста Приморськ, що увійшла до так званого "Приморский ОП УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".

Як повідомили у прес-службі ДБР, обвинувальний акт щодо фігуранта направлено до суду.

Фейкова установа, у якій працює зрадник за законами РФ, платить йому зарплатню у валюті країни-агресора. Слідчі вказують, що колишній правоохоронець брав участь у рейдах окупантів з вилучення зброї та майна у місцевих жителів, активно схиляв населення до співпраці з ворогом.

"Також він проявив себе під час проведення фільтраційних заходів: вишукував та здавав спецслужбам РФ учасників АТО/ООС та українських військових", — повідомили у Бюро.

Колишнього поліцейського обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Бердянська. Вони після захоплення міста окупантами пішли до них служити в лави так званої міліції.

Також ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська, який після захоплення міста працевлаштувався у фейковий правоохоронний орган "Генический районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 02:40