Фото: Pixabay

В Україні суттєво подешевшала черешня: названо причину

В Україні суттєво знизилася ціна на черешню. Головна причина — погіршення якості.

Про це повідомляє EastFruit.

За даними аналітиків, через дощову погоду якість української черешні, яка надходить на ринок, на сьогоднішній день оцінюється нижче за середню.

Проте, як зауважили експерти, садівники сильно занепокоєні рясними опадами. Вони зазначили, що це може згубно позначитися як на обсягах збирання ягоди, так і її якості.

На сьогодні черешня надходить у продаж за ціною 40-70 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Головна причина зниження цін — надлишок пропозиції черешні на ринку на тлі суттєвого зниження попиту. Крім того, продавці неякісної черешні прагнуть якнайшвидше позбутися такої продукції, збиваючи ціни, в тому числі і на якісний, калібрований та сортовий товар.

Також на зниження відпускних цін на місцеву черешню повпливало і погіршення якості даної ягоди. Проблеми з якістю черешні зумовлені дощовою погодою у основних регіонах виробництва. Через підвищену вологість ягода на деревах тріскається, і продати такий товар за високими цінами практично нереально. При цьому варто зазначити, що на сьогодні ціни на місцеву черешню в Україні вже в середньому на 36% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, раніше EastFruit повідомляв, що в Україні на 39% зросли ціни на полуницю. Ягода дорожчала на 30%. За словами виробників, ціни на цю ягоду зростають через декілька причин. У першу чергу це пов'язано з пропозицією на полуницю. Вона наразі на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівничих господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.06.2024 11:57