Фото: volynnews.com

В Україні відкрили третій табір для утримання російських військовополонених (відео)

В Україні відкрили новий табір для утримання російських військовополонених. Він став уже третім спеціалізованим місцем подібного типу.

Про це повідомила прес-служба проекту "Хочу жить".

"Новий табір утримання військовополонених "Центр-3" прийняв перших російських військовополонених", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що через велику кількість росіян, які здалися в полон, і фактичне блокування обмінів стороною агресора, Україна змушена відкривати нові місця утримання військовополонених. Ймовірно, це не останній такий табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу.

"На відміну від Росії, ми дотримуємося Женевської конвенції. Росіяни, що потрапили в полон, утримуються не в колоніях строго режиму разом з ув'язненими, а в передбачених саме для військовополонених таборах і спецділянках при СІЗО", — зазначили в прес-службі.

Рашисти там працюватимуть, займатимуться спортом та дозвіллям. 

Нагадаємо, раніше спікер програми "Хочу жить" Віталій Матвієнко заявив, що російські окупанти, які здалися в полон за даною програмою, мають високі шанси на виживання. Пов'язано це з тим, що вони не потрапляють в списки на обмін на відміну від тих, які здалися не добровільно. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 17:30