Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні викрили нову фейкову сторінку в соцмережах із російською пропагандою

Росіяни створили у Facebook сторінку на мільйон підписників, яка розганяє брехню про Україну. Її назва Polin Show, вона є частиною великої пропагандистської сітки росіян.

Посилання на неї небайдужі читачі надіслали в бот Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Сторінку адмініструють люди з України та Росії. Її адміністратори використовують Polin Show не тільки для поширення брехні у Facebook, але також як частину сітки для збільшення кількості підписників на власних Телеграм-каналах", — йдеться в повідомленні.

У СтратКомі додали, що, натиснувши на новину, користувач потрапляє на Telegram-канали, де йому традиційно пропонують відправити заявку для вступу у канал;

"Наступним кроком до вас автоматично підключається бот, який пропонує нові й нові канали з фейковим контентом. Таким чином росіяни заманюють українців у свою екосистему, яка пропонуватиме вам винятково потрібний їм контент", — пояснили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Джерело: SPRAVDI

Джерело: SPRAVDI

Нагадаємо, вчора Центр протидії дезінформації повідомляв, що на електронні скриньки українців розпочали приходити фейкові повідомлення нібито від Офісу президента. У них йдеться про "припинення вогню з Російською Федерацією" та "передачу країні-агресору частини територій".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.01.2024 16:16