Адаптивний одяг для поранених військовослужбовців. Джерело: Міноборони України

В Україні випробують адаптивні костюми для поранених військових у практичних умовах

Міністерство оборони України розробляє адаптивний костюм для поранених військовослужбовців, який дозволить швидко переодягатися або звільнятися від одягу у стабілізаційних пунктах чи госпіталях. Це має забезпечити оперативний доступ медичного персоналу до лікувальних маніпуляцій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Проект здійснює Головне управління розвитку матеріального забезпечення спільно з представниками Збройних сил, українськими виробниками та волонтерами. Мета — забезпечити поранених військовослужбовців якісним і зручним одягом після евакуації з поля бою до стабілізаційних пунктів або госпіталів", — йдеться в повідомленні.

Військові уточнили, що технічне завдання для цього визначило командування Сил логістики Збройних сил України з урахуванням рекомендацій військових медиків і волонтерів.

"Основною особливістю адаптивного одягу є зручність використання липучок. Костюми передбачаються в декількох розмірах і зростах, з можливістю розширення для використання апарату Ілізарова під час лікування. Одяг виконаний у нейтральних тонах, має вільний крій і включає натільну білизну (шорти, майка) та повсякденний варіант (фуфайка з короткими та довгими рукавами, штани). Адаптивні костюми розраховані як на чоловіків, так і на жінок", — додали в Міноборони.

Зараз декілька моделей українських виробників перебувають на етапі доопрацювання. Їх тестуватимуть у практичних умовах під час військово-дослідних випробувань.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко розповідала, що частина українців остерігається користуватися застосунком "Резерв+" для оновлення даних і робить це офлайн. Причиною таких рішень є фейки, які поширені серед громадян України. Вона їх спростувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 21:28