Фото: "Укрінформ"

В Україні з 1 листопада діятимуть зміни у правилах ПДР: що чекає на водіїв

В Україні з 1 листопада правила дорожнього руху переходять на зимовий період. Відтак, для водіїв вводять обмеження швидкості руху до 50 км/год в межах усіх міст.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, починаючи з наступного місяця на тих ділянках доріг, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження швидкості до 50 км/год. 

"У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості — 50 км/год", — пояснив він.

Білошицький додав, що фактично правила дорожнього руху залишаться майже незмінними, лише "наступає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху".

Водночас заступник начальника Департаменту патрульної поліції нагадав водіям, що швидкісний режим на дорогах фіксують понад 300 камер та близько 200 приладів TruCAM. За його даними, протягом року поліцейські притягують до відповідальності за порушення швидкісного режиму мільйони порушників.

"Але все ж перевищення швидкості лишається актуальною проблемою. Потрібно не тільки контролем досягати результату, а й змінами до законодавства шляхом  введення дієвих, ефективних механізмів. Наприклад, штрафних балів за численні порушення Правил дорожнього руху. Адже є порушники, які протягом року по 25 разів вдаються до порушень, мають численні штрафи. Тож в такому випадку має діяти більш суворе покарання за систематичність цих порушень. Ці законопроекти подані та наразі перебувають на розгляді", — додав Білошицький.

Нагадаємо, у лютому цього року на розгляд до Верховної Ради було внесено законопроект №9564 щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Ним передбачається введення нових норм для водіїв, що може призвести до застосування чималих штрафів та навіть позбавлення водійських прав в разі їх порушення. Наразі законопроект опрацьовується в комітеті. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 00:00