Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

В Україні запровадять сертифікати військовозобов'язаних: Арахамія пояснив, для чого це потрібно

В Україні планують впровадити сертифікати військовозобов'язаних. Це потрібно для того, щоб держава зрозуміла, який у неї мобілізаційний ресурс.

Таку заяву зробив очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише LB.ua. За його словами, сертифікати будуть у громадян від 27 до 60 років, а новий документ з'явиться в рамках мобілізаційного процесу.

Під час мобілізації, за словами Арахамії, українцям необхідно брати до уваги все. У тому числі навички, освіту, те, чим людина займалася в цивільному житті. І тут у пригоді стануть сертифікати військовозобов'язаних.

Очільник фракції "Слуга народу" вважає, що нова модель мобілізації запрацює вже за чотири місяці. 

"Ми зараз працюємо з Міністерством оборони, щоб була кампанія нормальна", — резюмував Арахамія.

Раніше повідомлялось, що український парламент ухвалив законопроект №10062 "Про внесення змін до деяких законів України" у другому читанні. Він, зокрема, суттєво спростить комунікацію між державними органами влади та військовозобов'язаними.

Нагадаємо, речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що запуск єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 08:56