Фото: Pixabay

В Україні зросла вартість оренди квартир: де найдорожче житло

В Україні середня вартість оренди однокімнатного житла у травні складала 6942 гривні. З початку року ціни на оренду квартир зросли на понад 5%. 

Як повідомляє "Держстат", найдорожчі для оренди оселі у Львівській області, де винайняти однокімнатну квартиру коштуватиме 12057 гривень. У Закарпатській області оренда однокімнатної оселі коштує 11772 гривні — спостерігається зниження цін на понад 8%. 

Відомо, що на третьому місці за вартістю оренди житла розташувалась Рівненщина, де оренда квартир зросла з початку року на 36% до 9785 гривень. Орендувати однокімнатну квартиру у столиці коштуватиме 9093 гривні. Вартість оренди квартир в Україні підвищується у західних та центральних областях. 

ціни на житло

Інфографіка: "Держстат"

Найнижчі ціни спостерігаються в областях, які розташовані близько до лінії бойового зіткнення. Так, на Херсонщині середня вартість оренди однокімнатної квартири складала 2831 гривню, а на сусідній Миколаївщині однокімнатне житло можна орендувати за 3485 гривень. На Сумщині вартість оренди такого житла складала 3289 гривень.

Нагадаємо, у травні "Держстат" оприлюднив дані, згідно з якими, в Україні зросла вартість житлової нерухомості. У порівнянні з аналогічним періодом торік, ціни виросли на понад 15%. Найбільше зросли ціни на житло в новобудовах. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.06.2024 01:27