Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

В українській розвідці спрогнозували ситуацію на фронті на найближчі місяці

Українські військові продовжують стримувати штурми росіян на різних напрямках фронту. Однак найближчими місяцями ситуація там залишатиметься дуже непростою.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що воєнні дії відбуваються на всій лінії фронту, але "окремим напрямком стоїть схід, Донецька та Луганська області". Там спроби наступу росіян мають особливо активний характер.

"Найближчі місяці будуть непрості. Ми зараз це спостерігаємо наживо, як наші захисники стримують чергові навали, у тому числі на сході від російських окупантів. І ситуація з Часовим Яром та іншими ділянками — це все видно в живому режимі", — наголосив Юсов.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв про те, що росіяни можуть готувати новий великий наступ. Він, ймовірно, розпочнеться вже у травні чи червні. Після цього він розповів про те, що Росія планує додатково мобілізувати 300 тисяч солдатів. Це хочуть зробити до 1 червня.

Нагадаємо, що сьогодні під час робочої поїздки до Харківської області президент України Володимир Зеленський ознайомився з процесом зведення оборонних споруд та укріплень поблизу кордону з державою-агресоркою Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 19:37