Володимир Зеленський на Харківщині. Джерело: president.gov.ua

"Дуже важливий напрямок": Зеленський перевірив будівництво фортифікаційних споруд на Харківщині

У вівторок, 9 квітня, під час робочої поїздки до Харківської області президент України Володимир Зеленський ознайомився з процесом зведення оборонних споруд та укріплень поблизу кордону з державою-агресоркою Росією.

Про це повідомив Офіс президента України.

"Харківська область — це дуже важливий напрямок. Ми маємо бути підготовлені. А росіяни мають бачити, що ми готові оборонятися. І щоб наші люди розуміли, що Україна підготувалася, якщо ворог спробує наступати", — наголосив український президент.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що фортифікації складаються з розгалуженої системи траншей, бліндажів та інших видів укриттів. У регіоні облаштовують загороджувальні рубежі: бетонні піраміди, "зуби дракона", протитанкові рови.

Проект із будівництва фортифікаційних споруд розробило Міністерство оборони України, урахувавши досвід бійців на першій лінії захисту.

Як відомо, 5 квітня, Зеленський відвідав Чернігівську область. Там він теж перевірив будівництво фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв 2 квітня на засіданні уряду, що Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на фортифікації та будівництво оборонних рубежів. Йдеться про п'ять мільярдів гривень. Загалом з початку 2024 року на ці потреби спрямували 20 мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 16:45