Фото: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників

У п'ятницю, 12 квітня, Україна повернула тіла ще 99 військовослужбовців, які загинули у боях за нашу державу.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, за даними штабу, вдалося репатріювати 77 тіл оборонців, які воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів із Запорізького напрямку та двох захисників із Харківського напрямку.

"Полеглих повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України. Окрема подяка за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста", — зазначили у штабі.

Наголошується, що надалі Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для поховання.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що росіяни проігнорували ініціативу України щодо обміну військовополонених мусульман і католиків. При цьому українська сторона пропонувала формат обмін один до чотирьох.

Крім того, керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов заявив, що Україні відомо про 54 українських військовополонених, страчених російськими окупантами. Такі випадки фіксуються з березня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 12:40