Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський заявив, що Україна має намір повернути землі не тільки зброєю

Не усі українські території, які були захоплені Російською Федерацією, будуть повернені військовим шляхом. Водночас Україна має намір деокупувати усі свої землі.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Bild.

Зеленський, зокрема, відповів на питання журналіста, щодо ймовірності повернення всіх захоплених територій. Президент підкреслив, що Україна не відмовляється від повернення всіх своїх земель.

"У цьому полягає мета. У цьому полягає справедливість. Повернути всі наші території. Не кажу, що всю територію зі зброєю, як я вже казав вам. Думаю, це довгий шлях. Не хочу здаватися надто оптимістичним, але зараз буду реалістом", — заявив глава держави.

За словами Зеленського, якщо ми хочемо зберегти Україну як демократичну країну та майбутнього члена ЄС, та нам потрібно повернути нашу незалежність. 

"Йдеться не лише про територію. Потрібно створити умови, щоб люди могли повернутися назад. Це значить, що всі інвестори та світовий бізнес мають вірити в Україну, у її майбутнє. Це означає відсутність будь-якого замороженого конфлікту", — наголосив український лідер.

На запитання журналіста, чи дійсно Зеленський вірить у можливість повернення Донбасу, Луганська та Криму після "невдалого тогорічного контрнаступу", президент відповів, що Україна не планує повертати всі свої території зі зброєю.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що для успішного протистояння російській агресії Україні потрібні системи протиповітряної оборони та бойові літаки. При постачанні достатньої кількості озброєння нашій державі під силу здобути перемогу у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 23:18