Колаж: TrueUA

В "Укренерго" повідомили, чи вимикатимуть світло в неділю

У неділю, 11 серпня, відключення світла в Україні не прогнозуються. Але мешканцям нашої країни варто використовувати потужні електроприлади лише в певні години.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго" у своїх соціальних мережах.

"Завтра, 11 серпня, заходи обмеження споживання застосовуватись не будуть", — наголосили українські енергетики.

При цьому вони закликали українців, за можливості, користуватися потужними електроприладами у проміжок часу від 11:00 до 15:00.

"У разі зміни ситуації — про застосування відключень повідомлятимемо додатково", — підсумували в "Укренерго".

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що станом на сьогодні фактично до 60% електроенергії України виробляють на атомних станціях. Тому державі важливо добудувати два енергоблоки Хмельницької АЕС.

Він також повідомляв, що після перевірок щодо справедливості використання графіків відключення світла, які відбулися в усіх областях, стало зрозуміло, що найгірша ситуація з порушеннями в Житомирській області.

Нагадаємо, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 17:55