Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

В "Укренерго" уточнили, коли в четвер відключення світла будуть більшими

У четвер, 27 червня, в енергетичній системі України зберігається складна ситуація. Заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 17:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах", — йдеться в повідомленні.

Енергетики нагадали, що головна причина застосування заходів обмеження — наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи.

"Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів", — пояснили енергетики.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови відбувся імпорт загальним обсягом 28 560 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 1 570 МВт.

Також в "Укренерго" повідомили, що на ранок без енергоживлення залишаються 465 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях, а з технічних причин — у Дніпропетровській і Одеській областях.

Ситуація в енергетиці станом на 27 червня

Інфографіка: "Укренерго"

Нагадаємо, вчора голова Держенергонагляду Руслан Слободян заявив, що наразі спрогнозувати, якими будуть відключення світла взимку цього року, досить складно, адже ситуація в енергосистемі напружена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2024 10:34