Фото: Київська ГЕС. Джерело: "Укргідроенерго"

В "Укргідроенерго" пояснили, за яких обставин окупанти можуть зруйнувати Київську ГЕС

Для знищення Київської гідроелектростанції, окупантам потрібно залетіти на територію України та скинути на дамбу кілька авіабомб. У випадку успішної ракетної атаки на цей об'єкт катастрофи не буде.

Про це в інтерв'ю Forbes повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

"Київська та Канівська ГЕС розташовані у центрі України, далеко від лінії фронту, тому авіація ворога навряд зможе наблизитися. Це вкрай малоймовірний сценарій. Каховську ГЕС вони змогли підірвати зсередини, адже завезли туди сотні кілограмів вибухівки, тому що вона була ними окупована", — зазначив він.

За словами посадовця,  навіть у випадку успішної російської ракетної атаки на Київську ГЕС не буде катастрофи. Він додав, що у такому випадку може затопити лише кілька підвалів у деяких районах Києва, і без води залишаться мешканці найближчих населених пунктів.

"Кілька ракетних ударів в одне місце можуть пробити отвір у дамбі, звідки виходитиме вода. Натомість на Каховській ГЕС була практично зруйнована вся станція і 12 водозливних затворів. Це був дуже великий протік. Такого ракетними ударами досягти неможливо", — додав він.

Нагадаємо, 12 липня очільниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова повідомляла, що Україна начебто планує зруйнувати дамби Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища і звинуватити в цьому Москву. Так, за словами Захарової, "українці зруйнували" власну Каховську гідроелектростанцію, а тепер Київ нібито "готує чергову провокацію, щоб звинуватити Росію" і на Київській ГЕС та Канівському водосховищі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.07.2024 14:18