Фото: Eurofighter Typhoon. Джерело: Вікіпедія

В уряді Німеччини пояснили, чому не надаватимуть Україні свої винищувачі

Німеччина не передаватиме Україні винищувачі Eurofighter Typhoon, адже це потребуватиме довгого навчання українських пілотів. 

Про це повідомляє речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, пише EurActiv.

Зазначається, що напередодні лідер головної опозиційної партії (ХДС/ЄНП) країни Фрідріх Мерц, запропонував передати Україні винищувачі, які є на озброєнні німецької армії. За словами політика, постачання винищувачів в Україну вже є завершеною справою в багатьох країнах світу, в тому числі в Європі. 

"Немає сенсу передавати Україні винищувачі різних типів, незалежно від того, хто взагалі міг би постачати такі літаки", — зазначив Гебештрайт.

Політик додав, що навіть, якщо винищувачі виглядають настільки схожими зовні, вони є дуже різними в керуванні. Зокрема йдеться про тривале навчання пілотів для того. Видання наголошує, що Збройні сили Німеччини не мають жодного американського винищувача F-16 на озброєнні. Військово-повітряні сили країни озброєні літаками Eurofighter Typhoon.

Нагадаємо, 10 липня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що Україна найближчим часом отримає літаки F-16 від Нідерландів та Данії. Довгоочікувані винищувачі уже перебувають у дорозі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 11:13