Фото: Шарль Мішель. Джерело – Офіс президента

В ЄС відреагували на інцидент з гелікоптером, де перебував президент Ірану

Європосадовці "пильно стежать" за ситуацією навколо інциденту з "аварійною посадкою" гелікоптера, де перебували два високопосадовці Ірану. Наразі доля чиновників невідома.

Відповідну заяву у своїй соцмережі X зробив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Він наголосив, що стежить за повідомленнями довкола аварійної посадки вертольота, на борту якого були президент Ірану та міністр закордонних справ країни, доля яких наразі невідома.

"Разом з країнами-членами ЄС і партнерами ми пильно стежимо за ситуацією", — зазначив Шарль Мішель.

Раніше повідомлялось, що президент Ірану Ібрагім Раїсі ледь не розбився на борту гелікоптера, який зазнав "жорсткої посадки". Інцидент трапився поблизу з кордоном Азербайджану.

За даними Reuters, гелікоптер із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном розбився в горах 19 травня через негоду. Інцидент стався, коли вертоліт перетинав гірську місцевість у сильному тумані.

Нагадаємо, за повідомленням державного інформаційного агентства IRNA, погана погода ускладнила рятувальні роботи. Начальник штабу іранської армії наказав залучити всі ресурси армії та елітної революційної гвардії у пошуково-рятувальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 20:54