Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Вагнерівці" вербують українців з окупованих територій для військових дій в Африці

Злочинці приватної військової компанії "Вагнера" розпочали масштабне вербування на тимчасово окупованих територіях українців. Йдеться про чоловіків віком від 22 до 50 років.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Їм обіцяють зарплати у 240 тисяч рублів за умови підписання контракту на пів року. В Африці бранцям доведеться, крім того, що воювати, ще й займатися видобутком корисних копалин", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву зазначили, що "вагнерівці" засвітилися в Африці ще 2017 року. Аргументують свою присутність там "щирим" бажанням боротися з американськими впливами на континенті. Зрештою, нічого нового придумати їм не до снаги.

"Росія відома своїми постійними війнами у багатьох країнах світу та тим, що не гребує порушувати міжнародне гуманітарне право, яке не дозволяє вербування місцевого населення до мілітаристичних об’єднань", — наголосили в Центрі національного спротиву.

Як відомо, на початку березня, державний департамент Сполучених Штатів Америки оголосив про запровадження нових санкцій проти Росії. Під обмеження, серед інших, потрапила також приватна військова компанія "Вагнера".

Нагадаємо, в середині березня стало відомо, що частина найманців приватної військової компанії "Вагнера" передислоковуються з Білорусі до Росії для тренувань Росгвардії, аби підготувати для відправлення в Україну для участі в бойових діях у складі окупаційного контингенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 18:19