Фото: Офіс президента

"Вбивчо для України та Європи": Подоляк оцінив ймовірність переговорів з Кремлем

Будь-який переговорний процес із нинішнім режимом Росії не можливий. Агресор має забратися з території України.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, наразі переговори між Україною та РФ не мають сенсу.

"Будь-який переговорний процес із нинішнім московським режимом неможливий. Це безглуздо, небезпечно та вбивчо  для України, для Європи, для міжнародного права… Для цього взагалі не існує ані "російсько-хлипких", ані індонезійських, ані бразильських, ані африканських "фундаментів". Агресор має забратися з чужої території, остаточно втративши власну армію та репутацію країни, яку треба було боятися", — заявив Подоляк.

Нагадаємо, делегація з шести африканських лідерів цього літа має намір провести переговори з Україною і Росією. Одна з цілей — "ініціювання мирного процесу".

Напередодні повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін погодилися окремо прийняти делегації президентів Південної Африки, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії. Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Додамо, лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив підтримку "миротворчій місії" лідерів африканських країн в Росії та Україні. Сі Цзіньпін похвалив ініціативу "мирної делегації" на чолі з лідерами шести африканських країн, які відвідають Україну та Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 15:15