Колаж: TrueUA

"Велика сімка" більше не розглядає конфіскацію російських заморожених активів, — Financial Times

У порядку денному обговорень країн "Великої сімки" більше немає повної конфіскації заморожених активів Російської Федерації. Країни розглядають більш консервативний варіант.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними видання, країни "Групи семи" намагаються замінити конфіскацію активів РФ менш радикальними способами, але більш реальним використанням коштів.

Financial Times зазначає, що Євросоюз зараз іде за найбільш консервативним сценарієм, який передбачає поточне відрахування доходів від активів РФ на користь Києва. Йдеться про суму не більш ніж три мільярди євро на рік, залежно від відсоткових ставок.

У лютому 2024 року Бельгія, як зазначає видання, запропонувала використати 190 мільярдів євро, які перебувають на рахунках в депозитарії Euroclear, як забезпечення під залучення боргового фінансування для України. Проте такий варіант пов'язаний з ідентичними ризиками, як і повна конфіскація, тож країни ЄС виступили проти.

Нагадаємо, у березні міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен заявила, що конфісковані активи Російської Федерації не можуть замінити необхідну американську допомогу Україні. Міністр підкреслила, що будь-який план щодо конфіскації або монетизації близько 282 мільярдів доларів заморожених російських активів для допомоги Україні не можна розглядати як заміну терміново необхідної фінансової допомоги країні, яка перебуває у повномасштабній війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.05.2024 12:40