Фото: armyinform.com.ua

"Велика сімка" закликала Китай тиснути на Росію через війну в Україні

Країни "Великої сімки" під час саміту в Хіросімі звернулися із закликом до Китаю чинити тиск на Москву, щоб країна-агресорка вивела свої війська з території України та припинила війну.

Про це повідомляє CNN.

"Ми заохочуємо Китай підтримувати всеосяжний, справедливий і міцний мир, заснований на територіальній цілісності та принципах і цілях Статуту ООН, у тому числі шляхом прямого діалогу з Україною", — йдеться в комюніке.

Відтак, лідери країн G7 звернулися до Китаю із закликом посилити тиск на Російську Федерацію, аби Кремль "негайно, повністю і беззастережно вивів свої війська з України" і припинив військову агресію. У виданні зауважують, що західні лідери сподіваються на те, що КНР скористається своїми досить тісними зв'язками із Росією та допоможе зупинити війну в Україні.

Крім того, політики погодилися "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно перед обличчям незаконної агресивної війни РФ".

"Ми зобов’язуємося посилити нашу дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку для України, щоб збільшити витрати для Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля", — заявили у G7.

Нагадаємо, 20 травня лідери країн "Великої сімки" під час саміту у Японії засудили російську війну проти України в заключному комюніке саміту G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 14:39