Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

"Великий лідер у Європі": Орбан отримав комплімент від Трампа

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбна отримав улесливі висловлювання від колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Він, зокрема, назвав угорця "великим лідером в Європі".

Таку заяву Трамп зробив під час мітингу в Манчестері, що в штаті Нью-Гемпшир. Екс-президент США назвав главу угорського уряду "великою людиною" і "великим лідером в Європі".

"Деякі люди не люблять його, тому що він занадто сильний. Добре мати сильну людину на чолі країни", — йдеться у заяві Трампа.

Відносини Орбана і Трампа

Екс-президент США не вперше позитивно відгукується від Орбана, який підтримує стосунки із російським диктатором Володимиром Путіним. Раніше Трамп хвалив Орбана і називав його стиль правління "неліберальною демократією". Трамп навіть приймав його в Білому домі у 2019 році.

Орбан був першим європейським лідером, який підтримав президентську кампанію Трампа 2016 року. Він також публічно підтримує Трампа у кампанії 2024 року й у судових справах проти екс-президента США. Трамп, за словами Орбана, — "людина, яка може врятувати Західний світ і, можливо, все людство".

Відносини Трампа і Ердогана теж є доволі тісними. Ставши президентом США, Трамп відкрито хвалив Ердогана та його стиль правління, називаючи його "другом" і "пекельним лідером". Ердоган називав Трампа серед лідерів, якими він найбільше захоплюється. Між тим, Віктор Орбан зізнавався, що молився за перемогу Ердогана на виборах.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що австралійський мільярдер Антоні Пратт отримував інформацію від Дональда Трампа про розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Політики обговорювали американську виборчу кампанію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.01.2024 15:14