Ніколас Мадуро. Джерело: соцмережа X

Венесуела може зупинити 25-річну соціалістичну диктатуру: у країні відбуваються президентські вибори

У неділю, 28 липня, у Венесуелі відбуваються президентські вибори. Вони можуть покласти край 25-річному соціалістичному правлінню.

Про це повідомило видання The Guardian. Журналісти зазначили, що 61-річний президент Ніколас Мадуро, який балотується на третій термін, може зазнати поразки у протистоянні з кандидатом від опозиційної коаліції, дипломатом у відставці 74-річним Едмундо Гонсалесом.

"Але експерти попереджають, що одна справа для Гонсалеса — отримати більше голосів, а інша — оголосити його переможцем Національною виборчою радою, яка підтримує уряд Мадуро", — наголосили політичні експерти цієї країни.

Мадуро перебуває при владі після смерті свого наставника Чавеса. 2013 року він склав присягу, а його переобрання 2018 року багато хто назвав фальсифікацією.

Деякі критики Мадуро вважають, що ці вибори — можуть стати їхнім найкращим шансом усунути його від влади. Вони перші за останні десять років, на яких опозиція об'єдналася навколо одного кандидата та не бойкотує голосування.

У березні Мадуро став офіційним кандидатом від своєї Єдиної соціалістичної партії на липневих президентських виборах, що дозволить йому обійняти цю посаду на третій термін поспіль за відсутності конкуренції.

Нагадаємо, що в березні колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав столицю Венесуели Каракас. Він зустрівся з президентом Ніколасом Мадуро й обговорив повномасштабну війну Росії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2024 16:18