Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

"Вибори Путіна": як рашисти змушують українців голосувати, — ГУР

Російські окупанти змушують мешканців окупованих територій України брати участь у так званих "виборах" президента Росії. Але при цьому вони стверджують, що можуть "намалювати" Путіну й 200 відсотків.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"У тимчасово окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей представники російської окупаційної влади у супроводі озброєних солдатів та ФСБшників обходять домівки українських громадян аби роз'яснити їм "за кого потрібно голосувати", — зазначили у відомстві.

При цьому загарбники стверджують, що можуть "намалювати" керівнику Кремля Володимиру Путіну й понад 200% підтримки, а результат "виборів" буде незмінний. Водночас вони натякають, що відмова голосувати буде свідчити про антиросійську позицію.

У Головному управлінні розвідки вказали, що у Херсонській області на початку березня росіяни влаштували фільтраційні заходи, під час яких затримували "неблагонадійних" українців. Основним критерієм для цього була відсутність паспорта РФ.

Під тиском також перебувають підприємці й освітяни. Окупанти залякують їх звільненнями та позбавленням права працювати. Тим часом пенсіонерів намагаються підкупити, аби ті "проголосували" за Путіна.

"Попри тиск та репресії з боку окупаційних військ, мешканці поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління Путіна. Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих "мобільних виборчих дільниць", — додали розвідники.

Інфографіка: Головне управління розвідки

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, що генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш заявив, що рішуче засуджує проведення незаконних так званих виборів президента Росії на тимчасово окупованих територіях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 15:20