Пожежа на Омському НПЗ. Джерело: російські соцмережі

Вибух на найбільшому нафтопереробному заводі Росії спричинив втрату майже половини потужностей: про що йдеться

У понеділок, 26 серпня, на Омському нафтопереробному заводі в Росії стався вибух. Цей інцидент вивів із ладу майже половину потужностей підприємства.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. Журналісти зазначили, що вибух на "Газпромнєфть-ОНПЗ", найбільшому в Росії нафтопереробному заводі, вивів із ладу первинну установку перероблення нафти АВТ-11.

Учора російські ЗМІ підтвердили, що внаслідок детонації спалахнула велика пожежа, площа якої — 1 000 квадратних метрів.

Як пояснили фахівці, установка АВТ-11 — найпродуктивніша на заводі. Друга установка такого типу, АВТ-10, уже простоювала через пожежу на початку серпня. Кожна з них має потужність близько 8,6 мільйона тонн нафти на рік.

Медійники додали, що на установках первинного перероблення відбувається розділення нафти на основні фракції — бензинову, гасову, солярову.

Омський нафтопереробний завод 2023 року переробив 21,28 мільйона тонн нафти та виробив 5,07 мільйона тонн автобензину (11,5% від виробництва в Росії), 8,1 мільйона тонн дизельного пального (9,2%) та 1,63 мільйона тонн авіагасу (15%).

За даними російської влади, внаслідок вибуху семеро людей перебувають у лікарні, один із них у важкому стані.

Нагадаємо, раніше в Центрі національного спротиву пояснювали, що після декількох успішних атак по російських нафтопереробних заводах Москва зіткнулася з відчутною нестачею палива. Зараз потреби частково покриваються через імпорт з Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.08.2024 11:33