Фото: ДТЕК

Відключення світла: нардеп пояснив, до чого готуватися українцям найближчим часом

На сьогодні в енергосистемі України немає дефіциту електроенергії. Відтак, якщо ворог не завдасть нових ударів по енергооб'єктах, то найближчим часом графіки відключень не запроваджуватимуться.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат від "Слуги народу" Сергій Нагорняк в ефірі "КИЇВ 24".

За його словами, відключення світла запроваджувалися з 26 серпня, коли російські окупанти завдали масованого удару по енергетичній інфраструктурі. Проте наразі пошкоджені об’єкти відновили свою роботу.

"Фактично було потрібно два тижні часу, щоб усунути всі ці недоліки. З цієї причини у нас і вимикали подобово в кожному регіоні — аби полагодити ці підстанції. Всі ці два тижні продовжувалися менш масовані атаки. Фактично на вихідних і сьогодні ми проходимо без відключень. Я сподіваюся, що найближчим часом буде без відключень", — сказав він.

Як наголосив політик, наразі дефіциту електроенергії не спостерігається. Відтак, найближчий тиждень графіки відключень не діятимуть, за умови відсутності нових пошкоджень.

Нагадаємо, за даними "Укренерго", 9 вересня в Україні помітно зріс рівень споживання електроенергії. Енергетики закликали споживачів не вмикати одночасно декілька потужних електроприладів у години вечірнього максимального споживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.09.2024 15:58