Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Відключення світла в Україні: Шмигаль пояснив, коли будуть застосувати графіки

В Україні протягом декількох днів не застосовують обмеження споживання електроенергії. Проте, якщо в енергосистемі повторно буде зафіксований значний дефіцит, то знову запровадять графіки відключення світла.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 30 травня.

"Стан української енергетики залишається в центрі нашої уваги. Наслідки російського терору ще довго даватимуться взнаки", — заявив він.

Шмигаль пояснив, що, якщо в українській енергосистемі знову буде зафіксований значний дефіцит, "Укренерго" буде вимушено повернутися до графіків відключень.

Також прем'єр підкреслив, що вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Цього вдалося досягти завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС. 

"Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію. Щодня ми інтенсивно працюємо над відновленням об’єктів там, де це можливо. А також над перебудовою енергосистеми, аби зробити її децентралізованою та більш стійкою до атак ворога", — наголосив очільник уряду.

Нагадаємо, за даними Міненергетики, графіки відключення електроенергії в Україні будуть справедливішими. Уряд визначив перелік пріоритетних об'єктів, які не відключатимуть від електрики.

Додамо, з 1 червня тариф на електрику для побутових споживачів, які споживають на місяць понад 100 кВт, зросте одразу на 80% — з 2,64 гривні до 4,8 гривні за кіловат. Для тих, хто споживає менш як 100 кВт, тариф залишиться незмінним — 2,64 грн/кВт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 14:20