Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

"Відмазував" від мобілізації: на Волині затримали на хабарі працівника військкомату

У Волинській області правоохоронці затримали працівника військкомату та чиновника міської ради, які допомагали чоловікам уникати мобілізації

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці встановили, що фігуранти отримали від військовозобов'язаного 37 тисяч гривень. За це йому пообіцяли не мобілізовувати до лав ЗСУ в умовах воєнного стану. 

"Затримали їх у порядку ст. 208 КПК України після перерахунку понад 25 000 гривень на картковий рахунок родички одного із учасників. Встановлено, що решту раніше обумовленої суми коштів вони отримали авансом", — йдеться у повідомленні. 

Підозрюваним інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає від трьої до шести років ув'язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

затримання військкома на Волині

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну відкрило більше сотні проваджень щодо зловживання у військкоматах. Про підозру оголошено 21 фігуранту. Відповідні випадки фіксувались на Одещині, Київщині, Львівщині, Черкащині та інших областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.07.2023 21:23