Фото: Офіс президента

Відмова Зеленської взяти участь у зверненні Байдена: в Офісі президента зробили несподівану заяву

Перша леді України Олена Зеленська відмовилася бути присутньою на зверненні президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до Конгресу у четвер, 7 березня, тому що відбулося "накладення графіків".

Про це повідомив Офіс президента у коментарі виданню "Українська правда".

На Банковій запевнили, що Олена Зеленська не зможе відвідати Конгрес США і бути присутньою під час промови американського лідера Джо Байдена, адже вже має заплановані візити в Україні.

"Посольство України в США дійсно нещодавно отримувало запрошення для першої леді України бути присутньою 7 березня під час виступу президента США в Конгресі. Проте через заплановані події в графіку, в тому числі візит до Києва дітей із дитячого будинку, який завчасно був спланований, на жаль, перша леді не зможе взяти участь у події", — повідомили в ОП.

Зауважимо, раніше видання The Washington Post наголошувало, що причиною відмови від візиту стало те, що Зеленську хотіли посадити поряд із вдовою Олексія Навального Юлією. Наголошувалося, що Зеленській така ідея Білого дому не сподобалася і викликала дискомфорт. Зокрема, у виданні вважають, що Зеленська відмовилася сидіти поруч із Навальною через позицію її чоловіка з приводу належності Криму. Проте в Офісі президента дану інформацію не прокоментували.

Також у виданні додали, що відмова першої леді України бути на промові Байдена може бути пов'язана ще й з тим, що президент Володимир Зеленський хоче уникнути політизації питання надання допомоги Україні та не бажає псувати стосунки з Республіканською партією.

Нагадаємо, Олена Зеленська у 2023 році потрапила у список з 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times. Дружину президента України у список найвпливовіших жінок додала прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, яка зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює "чесність". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 06.03.2024 10:50