Джо Байден. Джерело: Facebook

Відмову Байдена від президентських перегонів у прямому ефірі подивилася рекордна кількість глядачів

Репортаж про заяву чинного президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена щодо його зняття з президентських виборів подивилося 12 мільйонів людей.

Як повідомляє The Hoolywood reporter, це була найбільша аудиторія, яку збирало екстрене повідомлення у прямому ефірі.

У неділю, 21 липня, з 14:00 до 16:00 за місцевим часом майже 12 мільйонів людей дивилися репортажі про заяву Байдена на ABC, CBS, CNN, Fox News, MSNBC і NBC.

Канал Fox News мав найбільшу частку цих глядачів, у середньому 3,2 мільйона людей дивились трансляцію цього каналу. NBC, який вийшов у прямий ефір 14:02, зібрав аудиторію у 2,7 мільйона глядачів. CNN (1,84 мільйона) трохи обійшов MSNBC (1,8 мільйона), тоді як ABC мав 1,31 мільйона, а CBS — близько 1,12 мільйона глядачів.

Що відомо про вихід Байдена з виборчих перегонів

21 липня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повідомив, що виходить із виборчих перегонів. Таке рішення він пояснив тим, що планує зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як лідера країни на залишок його президентського терміну.

Водночас він закликав Демократичну партію висунути замість нього нинішню віце-президентку країни Камалу Гарріс. Пізніше сама американська посадовиця заявила, що балотуватиметься у президенти США від демократів.

Це вже не перша спроба Гарріс поборотися за лідерство у США. Чотири роки тому вона заявила про намір взяти участь у президентських перегонах, однак зняла свою кандидатуру на користь Джо Байдена. Він після своєї перемоги призначив її віце-президенткою США, що зробило Гарріс першою жінкою в історії Америки на цій посаді.

Своєю чергою головний опонент та колишній лідер США Дональд Трамп відреагував на рішення чинного лідера Америки Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів. У телефонній розмові з журналістами, колишній лідер країни схарактеризував його як "найгіршого президента за всю історію нашої країни".

Як відомо, раніше президента США закликали "закріпити свою спадщину", припинивши боротьбу за переобрання на другий термін. Про це йшлося в листі, який надіслали представники політичних донорів Демократичної партії.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський прокоментував відмову Байдена від переобрання на президентську посаду. Він заявив, що Україна вдячна президенту США за його непохитну підтримку боротьби України за свободу, яка разом зі сильною та двопартійною підтримкою у США була та залишається критично важливою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.07.2024 04:29