Рустем Умєров. Джерело: мережа X Міністерства оборони України

Відносини Києва та Будапешта: Умєров провів відверту розмову з угорським міністром оборони

У понеділок, 11 грудня, міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову зі своїм колегою з Угорщини Крістофом Салай-Бобровницьким. Обидва висловили надію на подальшу співпрацю.

Про це повідомив Рустем Умєров у соціальній мережі X (колишній Twitter).

"Щойно мав відверту телефонну розмову з моїм угорським колегою", — написав він.

Умеров подякував Угорщині за підтримку України в галузі розмінування та медицини, також він висловив надію на подальшу співпрацю.

"Окрім того, запросив міністра до Києва", — підсумував Рустем Умєров.

Як відомо, Угорщина фактично засудила російське вторгнення в Україну, однак активної участі в наданні допомоги Києву не бере. Останнім часом у Будапешті регулярно заявляють про необхідність скорочення допомоги Україні.

Однак останніми тижнями відчувається тенденція до налагодження відносин між країни. Принаймні такі спроби робляться з боку Києва. Зокрема, в понеділок, 11 грудня, відбулася зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з угорським колегою Петером Сійярто. Це перша особиста зустріч двох міністрів із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Кулеба зазначав, що під час зустрічі наголосить: Україна змінила своє законодавство щодо освіти та використання мов нацменшин у той спосіб, як цього хотіла Угорщина. І до цього факту, за словами українського міністра, треба проявити повагу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 18:57