Габріелюс Ландсбергіс. Джерело: censor

Відправлення західних військ в Україну: в Литві з натхненням відреагували на ініціативу Макрона

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликає до дій для підтримки України та забезпечення безпеки Європи. Він також підтримує дискусію навколо питання щодо можливого відправлення західних військ в Україну.

Таку заяву Ландсбергіс зробив в інтерв'ю Ouest-France. Він наголосив, що нескінченні дебати без прийняття рішень послаблюють Європу. 

"Коли війна так близько, ми повинні діяти", — сказав глава литовського МЗС  

Ландсбергіс також схвалює заяву Еммануеля Макрона, який 26 лютого під час зустрічі 21 глави держав і урядів в Єлисейському музеї закликав західних країн "розвестися" перед обличчям наступу російської армії в Україні. Дипломат погоджується з думкою, що 2024 рік є вирішальним для результату війни проти України.

"Ситуація не покращується, хоча українці демонструють неймовірну мужність. Але вирішальний характер битви залежить від західних столиць. Чи можемо ми допомогти Україні, щоб вона могла досягти своїх цілей? Війна залежить від кількості техніки. В українців у сім разів менше боєприпасів, ніж у Росії. Це диво, що їм вдається встояти. Цього року ми могли побачити деякі катастрофічні речі", — наголосив Ландсбергіс.

Очільник МЗС Литви підтримав ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключає можливості відряджання західних військ в Україну.

"Зараз саме час обговорити це. Початок розмови скасовує червоні лінії, які ми самі собі наклали", — додав Габріелюс Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Також Макрон готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. Втім, лідер Франції озвучив для цього умову — якщо армія Росії здійснить прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.03.2024 19:09