Фото ілюстративне. Джерело: Shutterstock

Відправляли вибухівку поштою: в Польщі затримали чотирьох диверсантів

Польська прокуратура оприлюднила інформацію про затримання чотирьох осіб. Їх звинувачують у міжнародній диверсійній діяльності. Вони надсилали посилки, які самозаймалися під час авіаперевезення.

Про це повідомив польський інформаційний ресурс RMF24. За інформацією журналістів, ще двох ідентифікованих підозрюваних оголосили в міжнародний розшук.

"Одночасно тривають інтенсивні заходи з метою встановлення повного кола осіб, причетних до діяльності цієї групи, в тому числі у співпраці з правоохоронними органами інших країн Європейського Союзу", — повідомила прокурорка Катажина Калув-Яшевська.

За її словами, розслідування стосується причетності "до діяльності іноземної спецслужби шляхом здійснення диверсійних актів, що полягають у пошкодженні промислових об'єктів і критичної інфраструктури у вигляді аеропортів, літаків і транспортних засобів" у Польщі й інших країнах ЄС.

Обвинувачення зробило висновок, що "діяльність групи полягала в актах диверсій і саботажу, пов'язаних з відправленням через кур'єрські компанії до країн Європейського Союзу та Великої Британії посилок, що містили замасковані вибухові та небезпечні матеріали, які самозаймалися або детонували під час наземного та повітряного транспортування".

Крім того, метою групи стало тестування каналу передачі такого типу вантажів, які в кінцевому підсумку мали відправити до США та Канади. В Агенції внутрішньої безпеки заявили, що польські служби відзначили активізацію диверсійної діяльності, спрямованої проти Польщі, країн ЄС і НАТО.

"Вони ініціюються та координуються російськими спецслужбами", — наголосили в Агенції.

Там акцентували, що прокуратура здійснює нагляд за декількома розслідуваннями диверсійної діяльності. Під час їх проведення близько 20 підозрюваним висунули звинувачення.

Нагадаємо, що в травні цього року, польські правоохоронці затримали ворожого агента, який хотів підірвати об'єкт залізничної інфраструктури у Польщі. Йшлося про залізничну лінію, якою доправляли вантажі до України. Зрадником виявився 63-річний чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2024 10:52