Фото: uainfo.org

Відступили на 15 кілометрів: рашисти тікають з Херсонщини через підтоплення позицій

Після підриву Каховської ГЕС та масштабних підтоплень війська країни-агресорки відійшли від Дніпра на 5-15 кілометрів. Проте обстріли Херсона і досі тривають.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Вони відійшли на відстань різну. Залежно від розливу води. Від 5 до 15 км повідтягували свої позиції", — сказала вона.

За її словами, росіяни не припинили обстрілів правого берега безпосередньо під час евакуації і роботи груп поліцейських та рятувальників з місцевим населенням.

"Вони гатили по тих районах Херсону, які позаливало. І знову обстріляли торговельний центр, сприймаючи його як "хаб", де можуть збиратися для допомоги", — повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, за ніч у Херсоні вода піднялася на п'ять-шість метрів. Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Крім того, після підриву Каховської ГЕС жителям затоплених районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей заборонили виловлювати та їсти рибу. Фахівці попереджають про загрозу захворювання на ботулізм.

За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 13:59