Фото: Офіс президента

Війна проти України знищила репутацію РФ та зруйнувала її економіку, — Блінкен

Сполучені Штати Америки вважають, що війна проти України зруйнувала світову репутацію Росії. До того ж країна-агресор втратила і свою економіку.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, рішення кремлівського диктатора Путіна розпочати війну проти України загострило продовольчу кризу у світі, дестабілізувало енергетичні ринки та підірвало міжнародний мир.

"Ця війна знищила міжнародну репутацію Росії, залишила Росію ослабленою та ізольованою й зруйнувала її економіку. Ця війна є спробою захопити територію України та перешкодити її незалежному, демократичному шляху", — заявив Блінкен.

Натомість на думку Блінкена, агресія Росії ще більше допомогла Україні згуртувати навколо себе світ. Блінкен запевнив, що США рішуче підтримують Україну і будуть продовжувати це робити, "доки суверенітет України не буде поважатися, а народ України зможе творити своє обране демократичне майбутнє в умовах свободи та миру".

Нагадаємо, 24 лютого стало відомо, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки новий пакет військової допомоги. Його вартість складе 2 млрд доларів.

Крім того, Велика Британія ввела санкції проти 92 фізичних та юридичних осіб Росії. Під удар потрапили представники "Росатома" та люди наближені до російського диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 15:10